Print Email

Δελτία Τύπου

25.05.2015

Μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των ταμειακών διαθεσίμων των Μονάδων Πρόνοιας που προέρχονται από τις συντάξεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας

ΑΘΗΝΑ 25/05/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 434

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Δημόσιες Προνοιακές Μονάδες καταρρέουν εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Με το Μνημονιακό Νόμο 4109/2013 άρθρο 9 συγχωνεύτηκαν σε ένα Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανά Περιφέρεια, με προφανή λόγο την συρρίκνωση, την απαξίωση, την κατάργηση πολλών από αυτών.
Με τις συχνές μετακινήσεις προσωπικού από Μονάδα, σε άλλη Μονάδα μεγάλων αποστάσεων, οι οποίες ισοδυναμούν με οικογενειακή και οικονομική καταστροφή, οδηγείται προς κατάργηση σημαντικός αριθμός.
Απεχώρησαν προς συνταξιοδότηση 1.200 Προνοιακοί υπάλληλοι (το 30% του προσωπικού), χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας, κατά τα πέντε Μνημονιακά έτη.
Οι Μονάδες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα από την υποχρηματοδότηση. Αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά είδη (διατροφής, κίνησης, ψύξης – θέρμανσης), υλικοτεχνικής υποδομής, υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.
Και όμως το Υπουργείο Εργασίας αντί άμεσης κάλυψης των λειτουργικών αναγκών, σκούπισε με τη ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ότι βρήκε ως ταμειακό διαθέσιμο.
Στα πλαίσια κάλυψης των τρεχουσών χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας από τα Ταμεία των Προνοιακών Μονάδων, μετέφερε στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ποσοστό των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ των περιθαλπομένων που αποδίδεται ως συμμετοχή για τη Νοσηλεία τους.
Με Μνημονιακή Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 1798/9.8.2011 άρθρο 2, οι περιθαλπόμενοι συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψης από τη σύνταξή τους.
Από το Κ.Κ.Π.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδας 200.000 ευρώ και από το ΚΚΠΠ ΗΠΕΙΡΟΥ αντίστοιχα ποσά.
Αυτό είναι πραγματική κλοπή.
Ζητούμε την επιστροφή των συντάξεων στα ΤΑΜΕΙΑ των Προνοιακών Μονάδων και την κατάργηση του εν λόγω νόμου με τον οποίο πληρώνουν τη Νοσηλεία τους.
Εξάλλου αντίκειται στη ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ του άρθρου 21 παρ. 3 και 5.
Μετά μιλάμε για Δημόσια Πρόνοια, κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και την κοινωνική συνοχή!!!
ΕΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ;;;;;

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                             ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.