Print Email

Αποφάσεις

12.07.2016

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 8 Ιουλίου 2016

ΑΘΗΝΑ 12/7/2016
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1935

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να αναδείξουμε τη διάλυση του Ε.Σ.Υ. της ΠΡΟΝΟΙΑΣ, του ΕΚΑΒ από τις ασκούμενες σκληρές Νεοφιλελεύθερες Μνημονιακές Πολιτικές.
Η 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία και Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 8 Ιούνη και η 4ωρη Στάση Εργασίας 29 Ιούνη επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και των πολιτών στη δράση της ΠΟΕΔΗΝ. Επιβράβευσαν την διαρκή κινητικότητα που επιδεικνύουμε, για την ανάδειξη της τραγικής κατάστασης των Υπηρεσιών Υγείας.
Ο Κος Τσίπρας και η Κυβέρνησή του, βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους επιχειρηματικούς, εκδοτικούς, χρηματοοικονομικούς ομίλους, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούν, εξαργυρώνοντας την Πολιτική επιρροή που απέκτησαν «κατόπιν ενεργειών τους».
Πρόλαβαν και υπέγραψαν δύο Μνημόνια σε ένα χρόνο, εκ των οποίων το ΤΕΤΑΡΤΟ είναι ΔΙΑΡΚΕΣ χωρίς αριθμητικό προσδιορισμό για επικοινωνιακούς λόγους, το οποίο θέτει τη χώρα σε επιτήρηση επί σειρά ετών.
Επιζητούν την πολιτική τους επιβίωση μέσα από τον έλεγχο του Κρατικού Μηχανισμού. Γι’ αυτό υπογράφουν με κλειστά μάτια ότι τους δίνουν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. Στο εργαστήρι της διαπλοκής προετοιμάστηκαν να λειτουργήσουν ως βαλβίδα εκτόνωσης της Μνημονιακής αγανάκτησης των πολιτών και το κατάφεραν μετατρέποντας την ελπίδα σε εφιάλτη.
Η ΠΟΕΔΗΝ δικαιώθηκε για τη θέση της στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ χαρακτηρίζοντάς το ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΙΚΟ, με δεδομένο ότι ο κος Τσίπρας είχε ήδη πριν το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ αποδεχθεί δυσμενή μέτρα 10δις ευρώ με επιστολή προς τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ (επιστολή στα Αγγλικά).
ΔΥΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ οργανώθηκαν σε χώρες αμφισβητώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ελλάδα και την Μεγάλη Βρετανία. Στην Ελλάδα η βούληση των πολιτών άλλαξε σε μια νύκτα και το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ από τον κο Τσίπρα και στη Μ.Βρετανία παραιτήθηκαν όλοι οι συντελεστές του ΝΑΙ και του ΟΧΙ. Δεν έμεινε κανείς να υποστηρίξει τη βούληση του Λαού.
Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι στο παγκοσμιοποιημένο καπιταλιστικό σύστημα το πάνω χέρι έχουν οι επιχειρηματικοί και χρηματοοικονομικοί όμιλοι και όχι οι Λαοί.
Κανένας δρόμος, μέσα ή έξω στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. ΘΕΛΕΙ ΑΓΩΝΑ.
Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ τοποθετήθηκε για το ποια Ευρώπη θέλουμε και ποια δεν θέλουμε.
Δεν θέλουμε την Ευρώπη των Τραπεζιτών που εκπλειστηριάζουν περιουσιακά στοιχεία και πρώτες κατοικίες. Έλαβαν για την ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ των τραπεζών πάνω από 40 δις ευρώ τα οποία θα πληρώσουν σε Δημόσιο χρέος οι πολίτες.
Δεν θέλουμε την Ευρώπη της εκποίησης, του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας για τα επόμενα 100 χρόνια έναντι «πινακίου φακής».
Δεν θέλουμε την Ευρώπη που λειτουργεί ως βαποράκι των χρηματοοικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Δεν θέλουμε την Ευρώπη που έχει οδηγήσει τη χώρα σε μη διαχειρίσιμο Δημόσιο Χρέος, των Μνημονίων, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, της διάλυσης του κοινωνικού Κράτους, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της διάλυσης των Εργασιακών Σχέσεων.
Αυτή είναι η Ευρώπη των Επιχειρηματικών συμφερόντων, των Τραπεζιτών, του Κεφαλαίου. Αυτή είναι η Ευρώπη του Κου Τσίπρα.
Θέλουμε την Ευρώπη της κατάργησης των Μνημονίων, της ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή, τον σεβασμό στο περιβάλλον, των επενδύσεων στην υψηλή τεχνολογία, της καταπολέμησης της ανεργίας, της προστασίας της εργασίας, της διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους, της ανάκτησης των Μνημονιακών απωλειών, της δίκαιης κατανομής του πλούτου που παράγεται.
Αυτή είναι η Ευρώπη των Λαών, των Κινημάτων, της Αλληλεγγύης. Αυτή την Ευρώπη θέλουμε.
Κατάπιαν τη γλώσσα τους οι Υπουργοί της Υγείας από την μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση 8 του Ιούνη που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ. Προσπάθησαν με νύχια και δόντια να σαμποτάρουν και να υποτιμήσουν τη μαζική συμμετοχή.
Έδωσαν οι συγκεντρωμένοι ηχηρή απάντηση στους διαδρομιστές του Υπουργείου Υγείας, στους εφαψίες της εξουσίας που υπέστειλαν την αντιμνημονιακή σημαία και τώρα αρκούνται στη διαχείριση της Κρατικής Εξουσίας.
Η Κυβέρνηση δε διαθέτει λαϊκή Νομιμοποίηση να εφαρμόζει Νεοφιλελεύθερες Μνημονιακές Πολιτικές. Διαθέτει μόνο Κοινοβουλευτική στήριξη.
Λαϊκή Νομιμοποίηση δεν την έχει καθότι πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 έσκιζε τα Μνημόνια με ένα άρθρο σε ένα Νόμο και πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, καταργούσε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ με το παράλληλο πρόγραμμα ισοδύναμων μέτρων. Τι έγινε τελικά;
Μας άφησε πανί με πανί όπως χαρακτηριστικά ανέδειξε πανό της ΠΟΕΔΗΝ. «Τα πήραν όλα», εξαερώνοντας Κοινωνικά δικαιώματα και Εισοδήματα.
Ο Κος Τσίπρας και η Κυβέρνηση πανηγυρίζουν για το κλείσιμο της Αξιολόγησης. Λένε ότι άνοιξαν οι κρουνοί των Δανειστών και βρέχει χρήματα. Η πραγματικότητα είναι ότι θα ζήσουμε το μαρτύριο της σταγόνας για πολλά από τα προσεχή χρόνια.
Σε κάθε αξιολόγηση για τη χορήγηση δόσεων ή υποδόσεων θα αμφισβητείται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, κάθε κοινωνικό δικαίωμα που απέμεινε το οποίο κατακτήθηκε με αγώνες την περίοδο της μεταπολίτευσης.
Ανοίγουν σιγά-σιγά τα χαρτιά τους για την Αξιολόγηση του Φθινοπώρου. Μενού τα εργασιακά δικαιώματα, ο Συνδικαλιστικός Νόμος, ο 13ος και 14ος μισθός, η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οι προσλήψεις στο Δημόσιο με ατομικές συμβάσεις έργου χωρίς δικαιώματα (χωρίς αναρρωτική και κανονική άδεια, χωρίς ΒΑΕ, χωρίς αργίες, σπαστά ωράρια κλπ.).
Η Κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές την περαιτέρω μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο (κόφτης δαπανών). Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να ενεργοποιήσει τις γκρίζες ζώνες του Μισθολογίου (κατάργηση προσωπικής διαφοράς, κατάργηση μισθολογικών προαγωγών στα κλιμάκια για πολλά χρόνια, μισθολογική εξαφάνιση περισσότερων των δύο ετών που ήδη είναι θεσμοθετημένα, κατάργηση επιδόματος επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Απασχόλησης και παραμεθόριων προβληματικών περιοχών, μηδενικές προσλήψεις κλπ.).
Ο Κος Κατρούγκαλος, ο κουμουνιστής Υπουργός «θεός φυλάξει», ο ταξικός αποστάτης. Κατακεραύνωνε του Μνημονιακούς Νόμους της Κοινωνικής Ασφάλισης 3863/2010, 3865/2010, 4093/2012 και προέτρεπε τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους μέσω της τηλεόρασης να τον επισκεφτούν στο Δικηγορικό του γραφείο, για προσφυγές περί Αντισυνταγματικότητας των Νόμων.
Η λεπτομέρεια είναι ότι πλούτισε από την αντιμνημονιακή του δράση. Τσίμπησε πολλούς πελάτες που τους μάδησε!!! Τι έκανε λοιπόν ο Κος Κατρούγκαλος;
Όχι μόνο ως Υπουργός δεν κατήργησε τους αντιασφαλιστικούς Μνημονιακούς Νόμους, τους θεώρησε και ανεπαρκείς για τη σωτηρία του συστήματος. Γι’ αυτό ψήφισε το ν. 4387/2016 που βάζει ταφόπλακα στο σύστημα.
Με βάση τις ασκούμενες Πολιτικές, ασφαλώς και το σύστημα χρειάζεται τον Τσίπρα του για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα.
Ρήτρα εξισορρόπησης ελλειμμάτων, Ατομικές μερίδες, συντελεστή βιωσιμότητας, νέος υπολογισμός των παροχών σε όλο τον ασφαλιστικό βίο, αύξηση εισφορών, ενοποίηση ταμείων και γενικώς μετατροπή των συντάξεων Κύριας επικουρικής Ασφάλισης και εφάπαξ σε Προνοιακά Επιδόματα. Κανείς δεν γλυτώνει. Παλιοί, νέοι συνταξιούχοι.
Σφαγιάζονται οι συντάξεις, οι επικουρικές, το εφάπαξ, κόπηκε το ΕΚΑΣ και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα!!!
Αποστείλαμε σκληρή επιστολή στον κο Κατρούγκαλο για την ένταξή μας στα ΒΑΕ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Θα συνεχιστούν οι δυναμικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για την ένταξή μας, με το σύνολο του ασφαλιστικού βίου να θεωρείται ότι διανύθηκε στα ΒΑΕ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Προωθείται προς ψήφιση ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για την κινητικότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ). Εξαιρούνται οι Υγειονομικοί Υπάλληλοι πλην Διοικητικών. Όμως μας αφορά όλους με δεδομένο ότι συμπεριλαμβάνει τους υπαλλήλους των οποίων τα Νομικά Πρόσωπα καταργούνται, συγχωνεύονται, αλλάζουν νομικό καθεστώς μέσω Αξιολόγησης.
Έχουμε καθαρή θέση για την Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων.
ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ. ΘΑ ΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ.
Οι πολιτικές που ασκούνται στον τομέα της Υγείας είναι εγκληματικές. Οι Υπουργοί Υγείας της Κυβέρνησης λένε ότι εφαρμόζουν το παράλληλο πρόγραμμα. Χάνουν τη σημασία τους οι λέξεις με την γιαλαντζί αριστερή Κυβέρνηση. Πεθαίνουν άνθρωποι και αυτοί σφυρίζουν αδιάφοροι.
Πληρώνουν οι πολίτες μια ζωή το ΕΣΥ με τη φορολογία (έμμεσα – άμεσα) με την τσουχτερή εισφορά υγειονομικής περίθαλψης, με τα χαράτσια κ.α Το χρειάζονται λίγες φορές στη ζωή τους για σοβαρό λόγο Υγείας και όμως δεν είναι σε θέση να εξαντλήσει τις πιθανότητες να γίνουν καλά.
Η ΠΟΕΔΗΝ σε ημερίδα στην Ελασσόνα 35 χρόνια μετά με τη λειτουργία του ΕΣΥ και 32χρόνια μετά τη λειτουργία του πρώτου Κέντρου Υγείας, ανέδειξε την κατάσταση των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πόσο βαθιά βάζουν το χέρι στη τσέπη οι πολίτες για την αγορά των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Χάνονται ανθρώπινες ζωές από τις Πολιτικές που ασκούνται στην Υγεία, οι οποίες αδειάζουν τα Νοσοκομεία από Προσωπικό και υλικά, καθώς επίσης παραμένουν κλειστές 220 έτοιμες κλίνες ΜΕΘ.
Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες των Υπουργών Υγείας για φανταστικές προσλήψεις προσωπικού, χάνουν το νόημα οι λέξεις.
Προσωπικό ακούμε και Προσωπικό δεν βλέπουμε, ούτε καν όσων συνταξιοδοτήθηκαν από 1.1.2016 έως 12.5.2016 για να προλάβουν τις δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα (1500 εργαζόμενοι του ΕΣΥ).
Επί των ημερών του Κου Τσίπρα το προσωπικό λιγόστεψε κατά 4.000.
Οι 4500 νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ, εξαγγελία Κου Τσίπρα, (2 Απρίλη 2015),έγιναν 4000 νέες αποχωρήσεις. Έχουν έτοιμες τις λύσεις. Τις προβάρουν με τους εργολαβικούς εργαζόμενους. Ατομικές συμβάσεις έργου χωρίς Εργασιακά δικαιώματα.
Υλοποιείται ήδη Συρρίκνωση Μονάδων, κατάργηση Οργανισμών Μονάδων Δημόσιας Υγείας, συγχωνεύσεις Κλινικών και Κλινών και στο βάθος ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΥΓΕΙΑΣ η ΑΕΜΥ ΑΕ.
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Η ΕΣΑΝ ΑΕ. συμπληρώνεται με την ΑΕΜΥ ΑΕ.
Νοσοκομείο Θηρών, Ψυχική Υγεία, Νοσοκομεία, Πρωτοβάθμιες Μονάδες σε πλήρη εξέλιξη η ανάπτυξη της ΑΕΜΥ Α.Ε. Την Παρασκευή 15/7/2016 εγκαινιάζεται το πρώτο Νοσοκομείο ΔΕΚΟ στη Σαντορίνη!!! Αλλοιώνεται ο Κοινωνικός χαρακτήρας του ΕΣΥ. Και κερατάδες και δαρμένοι για την ανάδειξη του ζητήματος των ελλείψεων υλικών στα Νοσοκομεία. Η αγορά υλικών από τους ασθενείς δε συμβαίνει μόνο στο ΑΧΕΠΑ, αλλά στα περισσότερα Νοσοκομεία.
Για την κατάσταση στα χειρουργεία, κατά την κυβέρνηση, ευθύνονται οι Εργαζόμενοι, οι εκπρόσωποί τους και όχι η ίδια που την προκαλεί με τις Πολιτικές υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.
Κλείνουν χειρουργικά τραπέζια, το ένα μετά το άλλο των Νοσοκομείων, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και υλικών. Η λίστα αναμονής ξεπέρασε τον ένα χρόνο.
Είτε το παραδέχεται η Κυβέρνηση είτε όχι, χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Τα Νοσοκομεία εφέτος θα λάβουν λιγότερα χρήματα (1.156 δις ευρώ) από πέρυσι (1,5 δις ευρώ). Οφείλουν σε ληξιπρόθεσμα 2δις ευρώ και θα λάβουν μόνο 600εκ.ευρώ. Τέλος του χρόνου θα οφείλουν σε ληξιπρόθεσμα πάνω από 2,5 δις ευρώ.
Οι Προνοιακές Μονάδες διαλύονται εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. Συρρικνώνονται Μονάδες, μετακινείται Προσωπικό σε μεγάλες αποστάσεις, δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα νυχτερινά και αργίες.
Το ΕΚΑΒ καταρρέει εξαιτίας των ελλείψεων ασθενοφόρων και πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ προσπαθεί να κλείσει τα στόματα των μελών του προεδρείου του Σωματείου με συνδικαλιστικές διώξεις. Διώξεις από την αυτοπροσδιοριζόμενη αριστερή Κυβέρνηση. Τέτοια νεοφιλελεύθερη Κυβερνητική πρόοδος!!!
Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα για τις Συνδικαλιστικές διώξεις μελών του Προεδρείου του Σωματείου από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, με καθοδήγηση του Υπουργού Υγείας.
Η Δημόσια Ψυχική Υγεία ετοιμάζεται να παραδοθεί στον Ιδιωτικό Τομέα και την ΑΕΜΥ Α.Ε. Το Προσωπικό (Δημόσιοι Υπάλληλοι) μεταφέρονται σε Ιδιωτικές Μονάδες και στην ΑΕΜΥ Α.Ε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
• Δίνουμε κατεύθυνση για την οργάνωση δράσεων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, της διεκδίκησης μόνιμης και σταθερής εργασίας, ενάντια στις οποιεσδήποτε ελαστικές μορφές απασχόλησης (Συμβάσεις Έργου)
• Καλύπτουμε και στηρίζουμε τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 13.30 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας που αποφάσισαν Διοικήσεις Σωματείων της Αττικής για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά και όχι δουλεία (ατομικές συμβάσεις έργου).
Καλούμε τα Σωματεία Μέλη του Λεκανοπεδίου να στηρίξουν την κινητοποίηση.
• Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 4ωρη Στάση Εργασίας ή όποια άλλη μορφή επιλέξουν οι Διοικήσεις των Σωματείων της Μακεδονίας και κοντινών περιφερειών.
Οργάνωση πορείας που θα ξεκινήσει 7πμ από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και θα περάσει μπροστά από πολλά Νοσοκομεία, καταλήγοντας στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Την κινητοποίηση την ονομάζουμε το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ του ΕΣΥ.
Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου και Συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ.
• Συμμετέχουμε δυναμικά στο Συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο 10/9/2016 στις 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Καλούμε τα Σωματεία μέλη από όλη τη χώρα να οργανώσουν την συμμετοχή τους στο Συλλαλητήριο.
Θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις μέσα στο καλοκαίρι για την επίλυση αιτημάτων του Διεκδικητικού πλαισίου με την Εκτελεστική Επιτροπή σε εγρήγορση για έκτακτες συνεδριάσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους
• Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας
• Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση
• Απόσυρση των Αντιασφαλιστικών Νόμων
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Ανάκτηση Μνημονιακών Απωλειών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.