08.04.2024

ΑΘΗΝΑ 8/4/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ: 1984

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΘΕΜΑ: Υπεγράφη η ΚΥΑ για την επαναπρόσληψη των 1.300 μέσω ΔΥΠΑ του προγράμματος 55-67 ετών.

Η ΚΥΑ του προγράμματος της ΔΥΠΑ 55-67 ετών υπεγράφη και από τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Πετραλιά μετά τις υπογραφές της Υπουργού Εργασίας και της Υπουργού Εσωτερικών. Αυτήν την ώρα την παραλαμβάνουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και αμέσως αποστέλλεται για δημοσίευση.
Έχουμε αίσιο τέλος σε ένα ζήτημα που συνάντησε απίστευτες δυσκολίες τις οποίες με πολλαπλές παρεμβάσεις ξεπεράσαμε. Χρειάστηκε η παρέμβασή μας ακόμη και στην αλλαγή του εγγράφου των οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας προς το ΓΛΚ για την πρόβλεψη της πίστωσης προκειμένου να την αποδεχθεί ο Υφυπουργός Οικονομικών και να βάλει την υπογραφή του.
Πιστέψαμε σε ένα δύσκολο ζήτημα, την επαναπρόσληψη των 1.300 συναδέλφων και παρά την άδικη κριτική που μας ασκήθηκε μάλιστα από όσους έλεγαν ότι είναι παραπληροφόρηση και τα καταφέραμε. Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την θετική στάση από την αρχή στο ζήτημα του Υπουργού Υγείας.
Η ΚΥΑ περιλαμβάνει την επαναπρόσληψη για δύο έτη όσων συναδέλφων έληξε η σύμβασή τους από 1 Οκτωβρίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ