11.03.2024

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και καλύπτει την Κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου την Τρίτη 12/03/2024 με Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 12:30μμ ενάντια στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.

ΑΘΗΝΑ 11/03/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1921

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Καλύπτουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου την Τρίτη 12/03/2024 με Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας 12:30μμ., ενάντια στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.
Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι το πρώτο Νοσοκομείο που λειτουργεί απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, ανατρέποντας τη θεμελιώδη αρχή σύστασης του Ε.Σ.Υ. που είναι η δωρεάν περίθαλψη με ισότιμη πρόσβαση. Το 40% των συνολικών δαπανών για την υγεία είναι ιδιωτικές. Αντί να αυξήσουν τη χρηματοδότηση μετακυλύουν το κόστος λειτουργίας του ΕΣΥ στους ασθενείς.
Παλεύουμε, αγωνιζόμαστε για επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του Ε.Σ.Υ. προκειμένου να μειωθούν οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας και όχι να αυξάνονται συνεχώς.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ