Print Email

Ανακοινώσεις

14.11.2023

Το Πολυτεχνείο Ζει. Εμπνέει, Ενώνει, Οδηγεί σε Νέους Αγώνες.

 

ΑΘΗΝΑ 14/11/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.1593

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
ΕΜΠΝΕΕΙ – ΕΝΩΝΕΙ – ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Συμπληρώνονται φέτος, 50 χρόνια, από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το 1973, ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς που, με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατάργησε τη Δημοκρατία και θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, δολοφόνησε, βασάνισε, φυλάκισε και εκτόπισε αντιστασιακούς δημοκρατικούς πολίτες.
50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με τα ιδανικά και τα συνθήματα του να παραμένουν επίκαιρα, γιατί επίκαιρος παραμένει ο αγώνας ενάντια σε πολεμικούς σχεδιασμούς και όλων όσων διαλύουν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Ιδανικά και συνθήματα που μας δείχνουν τον δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες.
Τιμή στους νεκρούς, οι οποίοι στάθηκαν ηρωικά απέναντι στο σκοτάδι της δικτατορίας δείχνοντας στις μεταγενέστερες γενιές πως όταν ένας λαός δεν αντέχει τα δεσμά του, ξεσηκώνεται και εξεγείρεται για την ελευθερία του παρά τον φόβο εξοριών, φυλακίσεων και βασανιστηρίων.
Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου γίνεται ενώ στην Παλαιστίνη εκατέρωθεν κτηνωδίες, σφαγές και θηριωδίες σε βάρος παιδιών και αμάχων στον βωμό, για άλλη μία φορά των γνωστών συμφερόντων, δημιουργούν αποτροπιασμό .
Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τρομερό κύμα ακρίβειας. Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, στη θέρμανση, στη βενζίνη, στη διατροφή και στα είδη καθημερινής διαβίωσης έχουν απογειωθεί. Την ίδια στιγμή μόνο σε εμπαιγμό μεταφράζονται οι ανύπαρκτες αυξήσεις στους μισθούς και τα κουπόνια (voucher - pass).
Το ΕΣΥ βρίσκεται σε αδιέξοδο κάτω από την συστηματική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, οι υγειονομικοί στα όρια της ανθρώπινης αντοχής με χιλιάδες οφειλόμενες ημέρες ανάπαυσης και αδειών, δίνουμε καθημερινά μάχες για να διατηρήσουμε ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών περίθαλψης και να εμποδίσουμε αναστολές λειτουργίας υφιστάμενων δραστηριοτήτων και νοσηλευτικών μονάδων.
Επίκαιρα τα συνθήματα
Αγώνας για Ψωμί, Παιδεία, Ειρήνη, Ελευθερία!

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.