Print Email

Ανακοινώσεις

20.07.2017

Φύλλα Αξιολόγησης στον κάδο των αχρήστων. Δεν τσιμπάμε με την νέα εγκύκλιο Γεροβασίλη

ΑΘΗΝΑ 20/7/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3378

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ
ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Η ΠΟΕΔΗΝ έγκαιρα κήρυξε απεργία – αποχή απ’ την Αξιολόγηση. Τους λόγους τους περιέγραψε αναλυτικά στο τετρασέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο που μοίρασε σε όλους τους εργαζόμενους μέσω των πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Μάλιστα βρισκόταν στις σελίδες του προηγούμενου τεύχους του υγειονομικού βήματος. Συμπεριλαμβάνεται και στο παρόν τεύχος. Ενημερωτικό σημείωμα εξέδωσε και η ΑΔΕΔΥ κατά της Αξιολόγησης.
Τα φύλλα Αξιολόγησης μοιράστηκαν στους εργαζόμενους σε πάνω από 70 Νοσοκομεία. Σε όλα οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στην Απεργία- Αποχή και παραδίδουν τα φύλλα Αξιολόγησης ασυμπλήρωτα στα Σωματεία.
Νικάμε. Οι εργαζόμενοι είναι πια υποψιασμένοι. Γνωρίζουν ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι για το καλό τους. Είναι νέο όπλο στα χέρια της εκάστοτε Κυβέρνησης για αυθαιρεσίες, δυσμενείς υπηρεσιακές και μισθολογικές μεταβολές, κινητικότητα και εν’ τέλει απολύσεις.
Γιατί να τους κάνουμε τη χάρη; Να τους δώσουμε νέα επιχειρήματα αντί να τους αφαιρέσουμε. Η ΠΟΕΔΗΝ δεν είναι γενικά κατά των Αξιολογήσεων. Το απέδειξε με τη στάση της πριν τα Μνημόνια. Τότε συμμετείχε στην Αξιολόγηση. Δεν κήρυξε καμία Απεργία – Αποχή. Τότε.
Ζητάμε την κατάργηση του ισχύοντος Νομικού Μνημονιακού πλαισίου που θέλει την αξιολόγηση ως εφαλτήριο διάλυσης των θεσμοθετημένων μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ζητάμε την κατάργηση των Μνημονίων, την ανάκτηση των απωλειών και μετά μπορούμε να βρούμε αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης. Τώρα εν’ καιρό Μνημονίων τίποτα.
Αξιολόγηση από μία χύμα Δημόσια Διοίκηση με τους Προϊστάμενους αξιολογητές να καταλαμβάνουν τις θέσεις με ανάθεση εβρισκόμενοι σε ομηρία, ευάλωτοι σε κομματικές πιέσεις, είναι έγκλημα κατά του εαυτού μας. Με τον Σύριζα να έχει σφάξει στο γόνατο έως σήμερα 700 Προϊσταμένους Οργανικών Μονάδων των Νοσοκομείων, παρότι απαγορεύεται με το ν.4369/2016.
Οι καθαιρέσεις επιτρέπονται μόνο για λόγους Δημοσίου συμφέροντος. Οι Διοικήσεις δεν έμπαιναν καν στον κόπο να εξηγούν για ποιους λόγους καθαιρούν τους εν’ λόγω Προϊσταμένους.
Ήδη η δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση και οι Διοικήσεις αναμένεται να καθίσουν στο σκαμνί γι’ αυτές τις καραμπινάτες παρανομίες. Κάποιοι λένε ότι καταργήθηκε η ποσόστωση στην αξιολόγηση. Όμως η κατηγοριοποίηση των υπαλλήλων σε βαθμούς από το 1 έως το 100 συνεχίζει να υφίσταται. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στις Κυβερνήσεις (νυν και επόμενες), να υλοποιήσουν τα Μνημονιακά σχέδια μείωσης της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου και μείωσης του αριθμού μονίμων Υπαλλήλων του Δημοσίου και αντικατάστασής τους με εργαζόμενους ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Η Αξιολόγηση των Προϊσταμένων από τους υφισταμένους είναι μία απάτη. Γίνεται με ανώνυμο ερωτηματολόγιο που δεν μετράει υπηρεσιακά ή νομικά. Είναι στάχτη στα μάτια.
Πειράματα με τη ζωή μας. Πειράματα με τη δουλειά μας δεν κάνουμε.
Νικάμε εύκολα καθότι ο Σύριζα δεν διαθέτει πια πολιτικό κεφάλαιο να συγκρουσθεί με την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ στο ζήτημα της Αξιολόγησης. Μην τσιμπάτε από τις νέες εγκυκλίους και προθεσμίες της κας Γεροβασίλη. Μην υποκύπτεται στους γελοίους εκβιασμούς της.
Ο Αγώνας κατά της αξιολόγησης είναι σημαντικός κλείνουμε τρύπες και παράθυρα που θέλει να ανοίξει η Κυβέρνηση για να εφαρμόσει πολιτικές συρρίκνωσης του Δημοσίου τομέα χωρίς πολιτικό κόστος, αναπτύσσοντας συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ παραδίδουν ασυμπλήρωτα τα φύλλα Αξιολόγησης στα Σωματεία. Τα παραδίδουν στις επιτροπές αγώνα οι οποίες οργανώθηκαν με πρωτοβουλίες των εργαζομένων, όπου τα Σωματεία αρνήθηκαν να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ.
Η Απεργία – Αποχή καλύπτει τους πάντες από το καθήκον της Αξιολόγησης, είτε ως αξιολογούμενοι, είτε ως Αξιολογητές (Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων). Δεν υπάρχουν κυρώσεις όπως απειλούν κάποιοι θερμοκέφαλοι.
Η Απεργία – Αποχή ανατρέπεται μόνο με δικαστική απόφαση την οποία πρέπει να προκαλέσει η Κυβέρνηση προσβάλλοντας στα δικαστήρια την Απεργία- Αποχή που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ- ΑΔΕΔΥ.
Έως σήμερα, δεν το έπραξε. Η εκτίμηση είναι ότι δεν θα το πράξει. Με τι πολιτικό κεφάλαιο;
Συνεχίζουμε Δυναμικά. Νικάμε εύκολα. Κάνουμε στην άκρη τους Δούρειους Ίππους.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ               ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.