Print Email

Ανακοινώσεις

27.03.2015

Έκκληση προς τα συνδικάτα για απεργία ενάντια στο φασισμό στις 20 Απρίλη

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Αιόλου 47, 5ος.Τηλ.2103232871, 6932828964, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έκκληση προς τα συνδικάτα
για απεργία ενάντια στο φασισμό στις 20 Απρίλη

 

Σας καλούμε να προχωρήσετε σε απεργιακή κινητοποίηση στις 20 Απρίλη, πρώτη μέρα της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού για να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζομένους μαζί με τους φοιτητές, τους μαθητές , τοαντιφασιστικό κίνημα και όλους τους δημοκράτες πολίτες, να εκφράσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση τους στην απειλή του φασισμού. Να μπουν εμπόδιο σε κάθε μεθόδευση για να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, εκείνοι που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των συνδικαλιστών στο Πέραμα , των Αιγύπτιων ψαράδων αλλά και εκατοντάδων άλλων μεταναστών, συνδικαλιστών, Ρομά, αναπήρων, ομοφυλόφιλων.

Την ίδια μέρα καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τις κοινότητες μεταναστών, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών να δώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις. Καλούμε τους Δήμους Κορυδαλλού, Νίκαια-Ρέντη, Κερατσινίου-Δραετσώνας και Περάματος.
Η απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 25 Σεπτέμβρη 2013, η οποία ενέταξε στο περιεχόμενο της την καταδίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ήταν καταλυτική στο να αρθεί το διαχρονικό καθεστώς ασυλίας που απολάμβανε η εγκληματική ναζιστική οργάνωση με αποτέλεσμα να προχωρά σε δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών, συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών.
Οι νεοναζί με την επίθεση τους κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έστειλαν το μήνυμα ότι ήταν διατεθειμένοι για χάριν της εργοδοσίας της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης να τσακίσουν τα εργατικά συνδικάτα και να τα αντικαταστήσουν με κίτρινα φιλοεργοδοτικά «σωματεία.» Γι αυτό και τα αφεντικά τους αντάμειψαν με μαζικούς διορισμούς τραμπούκων χρυσαυγιτών σε εταιρία της Ζώνης. Ο φασισμός πάντα αποτελούσε απειλή για την ύπαρξη των συνδικάτων και προσφερόταν ως σιδερένιο χέρι για την εργοδοσία.
Βαδίζοντας προς την Εργατική Πρωτομαγιά, αποκρούουμε αποφασιστικά το φασισμό και το ρατσισμό. Η ενότητα ντόπιων και μεταναστών εργατών είναι η απάντηση μας ενάντια στις προσπάθειες να μετατραπούν οι μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την ανεργία , τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Καλούμε τα συνδικάτα να μπουν μπροστά στον αγώνα για να καταδικαστούν οι νεοναζί της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για να φράξουμε το δρόμο στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και τη φασιστική βία.
Μέσα στην επόμενη βδομάδα μπορούμε να προχωρήσουμε σε σύσκεψη για να συζητήσουμε την οργάνωση της συμμετοχής των συνδικάτων στις κινητοποιήσεις της 20ης Απρίλη αλλά και τη καμπάνια για τη δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία αναμένεται να κρατήσει πάνω από ένα χρόνο.
Σας καλούμε να υιοθετήσετε το προτεινόμενο ψήφισμα και να ενισχύσετε οικονομικά την καμπάνια.

 

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.