Print Email

Ανακοινώσεις

29.08.2014

Συνδικαλιστική δίωξη ενάντια στον Συνδικαλιστή Κώστα Πετρόπουλο

ΑΘΗΝΑ 28/8/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3476


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις αντιδημοκρατικές αυθαιρεσίες του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κο Κατσίβελα και της Υποδιοικήτριας κας Αλμπάνη.
Στις ημέρες Διοίκησής τους, καταργούνται οι Νόμοι του Κράτους και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ αρκεί να ικανοποιηθεί η εκδικητική – πολιτική τους μανία.
Η συνδικαλιστική και πολιτική δράση του Συναδέλφου Κώστα Πετρόπουλου ενοχλεί. Τόσο ώστε προχωρούν από το ένα θεσμικό ατόπημα στο άλλο. Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» Πατρών ενήργησε συνδικαλιστικά, αναδεικνύοντας το λειτουργικό χάος που προκλήθηκε στο Νοσοκομείο από την διαθεσιμότητα των Οδηγών, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Παρουσιάστηκαν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα στις μεταφορές και τις διακομιδές. Ακόμη και οι μεταφορές των νεκρών γίνονταν με απαράδεκτο τρόπο. Αυτά τα λειτουργικά προβλήματα κατέδειξε το Σωματείο Εργαζομένων.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ως μόνος πειθαρχικός προϊστάμενος (Ν.4057/2012) θεώρησε ότι η ανάδειξη από το Σωματείο Εργαζομένων του λειτουργικού χάους που προκλήθηκε είναι στα πλαίσια της συνδικαλιστικής δράσης και δεν διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ ή οποιαδήποτε άλλη πειθαρχική δίωξη.
Έρχεται ο κος Κατσίβελας περιφρονώντας τους νόμους να διατάξει ΕΔΕ χωρίς να έχει αρμοδιότητα από το Πειθαρχικό Δίκαιο. Την ΕΔΕ την διενεργεί η κα Αλμπάνη παρότι σύμφωνα με το Ν.4057/2012 έπρεπε να εξαιρεθεί αφού οι πειθαρχικά εγκαλούμενοι ζήτησαν την εξαίρεση της.
Ο κος Κατσίβελας και η κα Αλμπάνη αποδίδουν πειθαρχικά παραπτώματα στον Συνάδελφο Πρόεδρο του Σωματείου Κώστα Πετρόπουλο (αν ήταν δυνατόν να πράξουν το αντίθετο) και κοινοποιούν το πόρισμα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου για μεγαλύτερη ποινή από την αρμοδιότητά τους όπως αναφέρουν.
Ο πανταχού παρόν Νομικός Σύμβουλος της 6ης ΥΠΕ «παρέλειψε» να ενημερώσει ότι δεν έχουν καμία πειθαρχική αρμοδιότητα ο κος Κατσίβελας και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.
Σε ποιο δημοκρατικό πολίτευμα ο Δημόσιος Λειτουργός σε υψηλότατη διοικητική θέση δείχνει τέτοια περιφρόνηση στους Νόμους και βγάζει την εκδικητική του μανία σε βάρος του συνδικαλιστή Προέδρου του Σωματείου, μέλος της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ;
Τον ενοχλεί η συνδικαλιστική του δράση και επιδιώκει την φίμωσή του.
Δεν θα το καταφέρει.
Ζητάμε άμεσα από τον Υπουργό Υγείας να ανακαλέσει την παράνομη ΕΔΕ που είναι καθαρή συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη ενάντια στον Συνάδελφο Κώστα Πετρόπουλο.

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.